Κορωνοιός & Καθαριότητα

covid.jpg
«Μένουμε σπίτι» είναι το μήνυμα των ημερών με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης του κορονοϊού. Χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, το να παραμείνουμε στα σπίτια μας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, είναι αυτή τη στιγμή η ασφαλέστερη επιλογή για εμάς τους ίδιους, αλλά και τους συμπολίτες μας.
Ωστόσο, ακόμη και η παραμονή μας στο σπίτι μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους, αν δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως, δεν καθαρίζεται σωστά, ώστε να μας προστατεύσει από μικρόβια και βακτήρια. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσουμε βάση τόσο στην απολύμανση χώρων του σπιτιού, όσο και σε καθημερινές μας συνήθειες, που τώρα με τον κορονοϊό μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και επικίνδυνες.
Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για το τι χρειάζεται για να καθαρίσετε σε βάθος το σπίτι σας, αλλά και να τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής:
Χώροι
Αρχικά, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνότερα, όπως το τραπέζι, τα πόμολα, τη βρύση, την τουαλέτα, το νεροχύτη, τα ντουλάπια της κουζίνας, την πόρτα του ψυγείου κ.α. Μπορείτε να τα απολυμάνετε με την κλασική χλωρίνη ή με απολυμαντικά μαντηλάκια και σπρέι.
Πρέπει καθημερινά να καθαρίζετε το κινητό σας, το τηλεκοντρόλ, το σταθερό ή φορητό τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα του σπιτιού, αφού τα χρησιμοποιείτε περισσότερο μέσα στην ημέρα.
Όταν μπαίνετε στο σπίτι, να αφήνετε πάντα έξω τα παπούτσια (αν έχετε τοποθετείστε εκεί μία παπουτσοθήκη), αφού μεταφέρουν πολλά μικρόβια απ’ έξω.
Να αλλάζετε πιο συχνά τις πετσέτες του μπάνιου και των χεριών.
Να αερίζετε το σπίτι – σε αυτό βοηθάει και ο καλός καιρός αυτές τις ημέρες – κάθε πρωί.
Χαλιά -Παπλώματα
Μην πατάτε στα χαλιά με παπούτσια. Επίσης, είναι καλό να καθαρίζετε τα χαλιά είτε με ειδικά προϊόντα είτε με ξύδι, πιο τακτικά. Ξέρουμε, είναι κοπιαστικό, αλλά είναι όμως και χρήσιμο.
Τινάζετε , αερίζετε στον ήλιο συχνά τα παπλώματα και καθαρίζετε τα στρώματα με ηλεκτρική σκούπα και πέρασμα με ξύδι η αλλά οικολογικά κατάλληλα καθαριστικά.
Κάντε τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο βαθύ καθαρισμό των χαλιών και παπλωμάτων . Καλό είναι να γίνει επαγγελματικός καθαρισμός των χαλιών-παπλωμάτων σε ταπητοκαθαριστήριο, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη απολύμανση. Στην watersprings το καταφέρνουμε με τον πιο φυσικό τρόπο και την απόλυτη δύναμη απολύμανσης του οξυγόνου , που πετυχαίνει να εξαλείψει τα στελέχη κορωνοϊού χωρίς επικίνδυνα χημικά.
Ο καθαρισμός και η απολύμανση ολοκληρώνεται με τη δύναμη του αέρα και του ήλιου που βλέπει τα χαλιά κατά το στέγνωμα σε φυσικό περιβάλλον.
covid-2.png

Διεύθυνση

Κεντρικά Γραφεία-Εγκαταστάσεις Φύλαξης
Αμασίου 11, Αθήνα, 111 43

Πηγές-Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Χαλιών
Γοργογύρι Τρικάλων, 42100

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Phone: +88 (0) 123 456 789

Fax: +88 (0) 987 654 321

Ακολουθήστε μας στα Social media