Tips - Συμβουλές

4+1 συμβουλές για σωστό πλύσιμο παπλώματος

Μπήκε η άνοιξη και σε λίγο θα έρθει η ώρα να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε τα παπλώματα για τον επόμενο χειμώνα. Τα παπλώματα συγκεντρώνουν σκόνη , ακάρεα , βλαβερά μικρόβια αλλά και στελέχη κορωνοιού .

Είναι απαραίτητο λοιπόν εκτός από την φροντίδα τους στο σπίτι να καθαρίζονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και να απολυμαίνονται βαθιά . Καλό είναι να επιλέγετε ένα επαγγελματικό καθαρισμό. Στην watersprings  το καταφέρνουμε με τον πιο φυσικό τρόπο και την απόλυτη δύναμη απολύμανσης του οξυγόνου , που πετυχαίνει να εξαλείψει τα στελέχη κορωνοϊού χωρίς επικίνδυνα χημικά. Ο καθαρισμός και η απολύμανση ολοκληρώνεται με τη δύναμη του αέρα και του ήλιου που βλέπει τα παπλώματα κατά το στέγνωμα σε φυσικό περιβάλλον. 

  

Δυστυχώς το απλό πλύσιμο στο σπίτι δεν καταφέρνει  να εξουδετερώσει όλα τα επικίνδυνα βακτήρια και μικρόβια, οπότε ένας σε βάθος επαγγελματικός καθαρισμός είναι απαραίτητος μια φορά το χρόνο. Όμως μπορεί να χρησιμεύσει ο ενδιάμεσος επιπλέον καθαρισμός.  Για τον ενδιάμεσο καθαρισμό των παπλωμάτων στο σπίτι , ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. 

  •     Συμβουλευτείτε την ετικέτα 

Δεν είναι όλα τα παπλώματα ίδια. Κάποια είναι συνθετικά, κάποια μάλλινα και κάποια πουπουλένια. Κάποια  πλένονται στο πλυντήριο, άλλα όμως όχι. Την απάντηση, θα τη βρείτε στην ετικέτα τους, καθώς εκεί θα αναγράφονται οι οδηγίες πλύσης, μαζί με την συνιστώμενη θερμοκρασία. Επομένως, αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Αν το πάπλωμά σας δεν είναι κατάλληλο για πλύσιμο, μπορείτε να το δώσετε σε ένα καθαριστήριο για σιγουριά. 

  •     Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο πλυντήριο 

Αφού βεβαιωθούμε ότι το πάπλωμα είναι κατάλληλο για πλύσιμο, θα πρέπει να το βάλουμε στο πλυντήριο. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο κάδος του πλυντηρίου μας έχει αρκετό χώρο και να μην το στριμώξουμε μέσα, έτσι ώστε να καταφέρνει να γυρνάει μέσα στον κάδο. Να θυμάστε πάντα ότι το βάρος του παπλώματος διπλασιάζεται όταν πέσει το νερό πάνω του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να γυρίσει στο πλυντήριο. 

  •     Το κόλπο με τα μπαλάκια τένις 

Ένα συνηθισμένο άλλα έξυπνο τρικ για το πλύσιμο του παπλώματος στο πλυντήριο, είναι το να τοποθετήσουμε 2 ή 3 μπαλάκια του τένις μέσα στον κάδο πλυντηρίου. Αυτό θα βοηθήσει στο να παραμείνει το πάπλωμα αφράτο. 

  •     Βεβαιωθείτε για τη σωστή θερμοκρασία 

Στην ετικέτα του παπλώματος πρέπει να αναγράφεται και η συνιστώμενη θερμοκρασία πλύσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κανονικές στροφές για το πάπλωμα που θα πλύνετε, ωστόσο η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή, ειδικά αν το πάπλωμα είναι μεγάλο. Θεωρούμε ότι 30 με 40 βαθμοί είναι ιδανικοί. 

  •     Τοποθετήστε το σε καθαρό μέρος
     

Μετά το τέλος της πλύσης απλώστε το πάπλωμα μέχρι να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το σε χώρο που θα παραμείνει καθαρό μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Καλό είναι να το φυλάσσετε σε ειδική θήκη που δεν αφήνει την σκόνη και τα μικρόβια να εισχωρήσουν στο πάπλωμα. 

  

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την υγεία σας? Καλέστε μας για ένα οικολογικό και απόλυτα υγιεινό καθαρισμό των παπλωμάτων σας  στο 211 411 8411 

 

Διεύθυνση

Κεντρικά Γραφεία-Εγκαταστάσεις Φύλαξης
Αμασίου 11, Αθήνα, 111 43

Πηγές-Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Χαλιών
Γοργογύρι Τρικάλων, 42100

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Phone: +88 (0) 123 456 789

Fax: +88 (0) 987 654 321

Ακολουθήστε μας στα Social media