Μπήκε η άνοιξη και σε λίγο θα έρθει η ώρα να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε τα παπλώματα για τον επόμενο χειμώνα. Τα παπλώματα συγκεντρώνουν σκόνη , ακάρεα , βλαβερά μικρόβια αλλά και στελέχη κορωνοιού .

  Μια κούπα ζεστή σοκολάτα, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και η απόλαυση πάνω στο καθαρό μαλακό χαλί, δίπλα στο τζάκι δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα. Την στιγμή όμως που έχετε πραγματικά χαλαρώσει, τεντώνεστε να πιάσετε την κούπα από το τραπεζάκι και μια απότομη κίνηση σπέρνει την καταστροφή και η ζεστή σοκολάτα κολυμπάει πάνω στο χαλί.

Μπορεί οι γιατροί να είναι γενικά καθησυχαστικοί και να μας βεβαιώνουν ότι ο κορωνοϊός επιβιώνει κυρίως σε σκληρές επιφάνειες, όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος;

Εξερευνώντας τα ορεινά της Ηπείρου, αλλά και της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, ένας παρατηρητικός ταξιδιώτης θα προσέξει ανάμεσα στις τυπικές οδικές πινακίδες και κάποιες πιο ασυνήθιστες που δείχνουν το δρόμο για κάποια νεροτριβή. Άραγε λειτουργούν ακόμη αναρωτηθήκαμε ή αποτελούν πια μουσειακό είδος;

Ακόμα και σήμερα δουλεύουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, μαζεύουμε από τα σπίτια τις φλοκάτες και τις πλένουμε στις νεροτριβές μας. Από μικρός με αυτή τη δουλειά ασχολούμαι. Την έκαναν οι παππούδες, μετά οι πατεράδες μας, τώρα εμείς, αύριο τα παιδιά και τα εγγόνια μας...».

  Μία από τις πρώτες κινήσεις κάθε νοικοκυριού μόλις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρύα είναι το στρώσιμο των χαλιών. Κι αυτό γιατί τα χαλιά αποτελούν ένα από τα βασικότερα μέσα για να ζεσταίνεται αποτελεσματικά το σπίτι καθώς το "μονώνουν'' από το κρύο που προέρχεται από το δάπεδο.

Τα χαλιά πάντα ζεσταίνουν και ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. Και επειδή δεν είναι εποχές να αγοράζουμε καινούργια χαλιά , καλό είναι να ξέρουμε πως θα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τα ήδη υπάρχοντα!

Διεύθυνση

Κεντρικά Γραφεία-Εγκαταστάσεις Φύλαξης
Αμασίου 11, Αθήνα, 111 43

Πηγές-Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Χαλιών
Γοργογύρι Τρικάλων, 42100

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 211 411 8411

Fax: 210 25.30.807

Κινητό: 694 4554832, 690 9579893

Ακολουθήστε μας στα Social media